Drachtster korfballers laten De Wâlden in stof bijten

Algemeen Sport


DRACHTEN - De korfballers van KV Drachten/Van der Wiel zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen door de winst te pakken in de zaalkorfbalcompetitie. De kampioensaspiraties van KF De Wâlden kregen zaterdagavond een stevige deuk na de 27-23 nederlaag in de Snij Noord Hal in Drachten.

Door Jelle Jeensma

De korfballers uit Oentsjerk en Tytsjerk keken vanaf het begin van de wedstrijd tegen een achterstand aan en de vorm van de dag ontbrak om dit lek te repareren. De winst van de Drachtsters was verdiend. Het werd ook tijd dat KV Drachten/Van der Wiel de punten ging pakken, want de Drachtsters waren flink achterop geraakt in de eerste klasse van de zaalcompetitie.

Na de winst tegen KF De Wâlden ontstaat een heel ander perspectief voor KV Drachten/Van der Wiel. Met een inhaalwedstrijd tegen Ritola en de topper tegen KV Heerenveen aanstaande zaterdag op eigen bodem voor de boeg, kan de ploeg van trainer Michel Daling nog een flinke sprong op de ranglijst maken. "In deze vorm moeten we ook Heerenveen kunnen verslaan. Ons doel is nog steeds het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse", zegt de opvallend goed spelende Peter de Zee, die met de ook al trefzekere Wim Braam de helft van de productie verzorgde voor de Drachtsters.

Trainer Sake Koelma van KF De Wâlden zag zijn ploeg eigenlijk kansloos verliezen. Hij probeerde, druk gebarend, zijn spelers in de time-out weer op het goede spoor te krijgen, maar die slaagden er nooit in aansluiting te vinden in de score. Johan Linthof is een speler die zijn ploeg op sleeptouw kan nemen, maar hij had niet zijn dag en schoot maar drie keer raak.

De ploegen tastten elkaar in de beginminuten af en de treffers waren schaars. Daarna namen de Drachtsters door Peter de Zee en Femke Bouma een 2-0 voorsprong. Nynke Venema bracht De Wâlden met twee rake schoten weer naast de Drachtsters: 2-2.

Daarna hadden de Drachtsters het beste van het spel en keek De Wâlden steeds tegen een achterstand aan. De thuisclub combineerde net wat makkelijker, maar was ook feller en fanatieker. Bij rust was de barrière voor De Wâlden eigenlijk al te groot geworden. KV Drachten/Van der Wiel zocht met een comfortabele voorsprong van 13-7 de kleedkamers op.

Die marge bleef ook na rust intact. KF De Wâlden bleef wel mee scoren, maar slaagde er niet in dichterbij te komen. Bij 27-21 was het doek definitief gevallen. Het slot-
akkoord (27-23) was voor Matthijs Hooghiemstra, die in de tweede helft goed op schot was voor De Wâlden.

Peter de Zee uitblinker
Peter de Zee drukte met zijn onderscheppingen en schotvaardigheid een stempel op de wedstrijd. "Vorig seizoen korfbalde ik nog in het tweede team, dit korfbaljaar zit ik bij de selectie", zegt de twintigjarige allrounder uit Drachten, die goed gebruik maakt van zijn lengte en gevoel heeft voor het kiezen van de juiste positie en de combinatie.

Zijn vak met Marc Akkerman, Femke Bouma en Larissa Braam zorgde voor het grootste deel van de productie. "Het andere vak had het verdedigend goed voor elkaar. We scoren vlot en moeten in elke wedstrijd zo'n vijfentwintig treffers kunnen maken, dat is onze kracht. We hebben een jonge ploeg, die nog beter kan", zegt De Zee.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 15 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 15 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 16 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 16 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 17 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 18 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 19 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 20 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 20 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 22 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34