Springruiters staan centraal op Indoor Drachten

Algemeen Sport

DRACHTEN - Het Internationale Indoor Concours Hippique Drachten staat ook dit jaar weer in het middelpunt van de belangstelling bij de springruiters.

Het decor van de wedstrijden is de perfecte locatie van het Fries Congrescentrum. Voor de eerste week, van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari hebben zich nu al maar liefst ruim zeventig ruiters uit zestien landen gemeld voor het CSI*, terwijl voor het CSI** zich eenentachtig ruiters uit achttien landen hebben aangemeld. "We hebben er voor gekozen om in het eerste weekeinde de ruiters in de gelegenheid te stellen om met hun aanstormende talenten actief te zijn op CSI* niveau. Daar blijkt een enorme belangstelling voor te bestaan, want absolute topruiters als regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Gerco Schröder - die samen met Dubbeldam in het team zaten dat in Caen goud won en dat een jaar later herhaalden in Aken op het EK - komen aan de start", zegt voorzitter Gerrit Jan van de Pol.

Daarnaast komen ook toppers als Marc Houtzager, vorig jaar winnaar van de Grote Prijs, en Willem Greve aan de start. Natuurlijk komen ook uit Friesland ruiters in de actie, zoals Hester Klompmaker, Joukje van der Meer en James Billington. Ook in het CSI** komt er een zeer goed deelnemersveld naar Drachten. Op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 januari staan er vanaf 08.00 uur steeds vier wedstrijden op het programma. Twee voor het CSI* en twee voor het CSI**. Op vrijdag ontbrandt de strijd om het Noord-Nederlands Kampioenschap in de klasse M, terwijl een dag later de ruiters in de klasse Z om deze titel gaan strijden. Ook op die zaterdag start om 20.00 uur de Grote Prijs in het CSI*. Op zondag gaat het eerste paard van start om 08.30 uur, terwijl de strijd om de Grand Prix in het CSI** om 15.00 uur gaat ontbranden.(www.indoordrachten.com)

Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 4 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 4 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 5 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 6 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 21 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 22 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 23 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen gisteren
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen gisteren
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 apr, 11:03
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23