"Wij zorgen voor efficiënte werkwijze en een forse besparing"

Zaken Zakelijk

LEEUWARDEN - Vandaag gehaald, morgen bezorgd. FRL is specialist in het verzenden van post, pakketten en pallets en het huis aan huis verspreiden van (reclame)drukwerk door heel Nederland. "Full-service", zegt manager commerciële zaken Niels Helbig. "Wij ontzorgen onze opdrachtgevers. Bovendien besparen zij aanzienlijk op portokosten."

"Klanten komen uit het mkb en (non-)profitorganisaties, maar het kunnen ook particulieren zijn. Bij FRL in Leeuwarden werken honderd medewerkers. Het bedrijf heeft vijfenzeventig postdepots in Friesland en 2500 bezorgers.

"Wij verzenden poststukken, drukwerk en mailings, zowel geadresseerd als ongeadresseerd. Dat kan doelgroepgericht gebeuren of huis-aan-huis." Ook distribueert FRL pakketten en pallets door het hele land.

"Klanten leggen eenvoudig hun te versturen poststukken, pakketten en pallets klaar. Wij halen ze op, frankeren en bezorgen op de afgesproken dag." Op die manier wordt klanten veel werk uit handen genomen. "Onze portokosten zijn relatief laag. Een brief bijvoorbeeld verzenden wij voor 45 cent. Dat kan een bedrijf soms wel een besparing opleveren van twintig tot veertig procent."

Efficiënte oplossingen

FRL maakt afspraken over de eisen waaraan de bezorging moet voldoen. Vindt die plaats binnen 24 uur, 48 uur of is het 'uitstelbaar'? "Dat laatste kan voordelig zijn", vertelt Niels Helbig. Meedenken met de klant is een sterke eigenschap van FRL. "Wij komen met ideeën om processen te versnellen of efficiënter te maken waar niemand aan dacht."

De focus van FRL ligt op de zakelijke markt. Zo verzorgt het Leeuwarder bedrijf de wekelijkse verspreiding van Weekblad Actief. Ook haalt het dagelijks de post op bij scholen en gemeenten om deze vervolgens (landelijk) te bezorgen bij de geadresseerden. Voor webshops en industriële bedrijven distribueert FRL pakketten en pallets door heel Nederland.

Daarnaast verzorgt en bezorgt FRL drukwerk. De klant levert eenvoudig een pdf-bestand aan en vertelt wat de doelgroep is. FRL zorgt voor zowel het drukproces als een passend verspreidingsgebied. "Gaat je folder over tuinmeubilair dan bezorgen wij niet bij flats, maar huis-aan-huis in woonwijken met tuinen. Geef je wensen door en wij komen met een scherpe offerte."

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 12 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 13 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 14 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 15 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 15 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 16 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 17 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21