Logo actiefonline.nl
De prijswinnaars van het herenteam en damesteam en individuele technische loopvormen van Art of Defence.
Van links naar rechts Lisanne Sikkema, Joey Haan, Chris Vos, Wiebe Borger, Sanne Haakma Kelly Booi en Esra van der Meer.
De prijswinnaars van het herenteam en damesteam en individuele technische loopvormen van Art of Defence. Van links naar rechts Lisanne Sikkema, Joey Haan, Chris Vos, Wiebe Borger, Sanne Haakma Kelly Booi en Esra van der Meer. (Foto: Ingezonden)
Sport

Taekwondoka’s van Art Of Defence winnen 22 prijzen.

GRONINGEN - Op zaterdag 4 en zondag  5 november werd het jaarlijks terugkerend all styletoernooi in Groningen gehouden. Dit toernooi, waarbij verschillende Oosterse vechtstijlen elkaar ontmoeten, werd georganiseerd door sportschool 'Shera Fight 'uit Groningen.

Verschillende scholen gaven acte de presence.  Taekwondovereniging Art of Defence nam hieraan deel met cIrca vijftien leden uit de vestigingen Burgum, Drachten Leek en Surhuisterveen.Op de zaterdag werden de technische loopvormen, genaamd tuls en kata's, afgehandeld.

Op zondag was het sparring gedeelte aan de beurt, waarbij gevochten werd in het zogenaamde punt stop-systeem en voor de meer gevorderde vechters in het doorgaand systeem.De leerlingen van Art of Defence wisten in verschillende disciplines maar liefst 22 prijzen in de wacht te slepen.

In de categorie team tuls, waarbij een heel team een technische loopvorm volgens een vast patroon loopt, werd het herenteam van Art of Defence eerste en wist het damesteam de derde prijs te behalen. Individuele prijzen bij deze technische loopvormen waren voor Sanne Haakma eerste, Joey Haan tweede en Lisanne Sikkema tweede. Joey Haan won ook nog de tweede prijs met het lopen van een wapen tul.

In de categorie teamsparring wist zowel het jongensteam als het seniorenteam bij de heren de tweede plaats in de wacht te slepen. Bij sparring punt stop werden in de verschillende leeftijdsklassen de volgende prijzen behaald

Eerste prijzen waren voor Tjalle Ytsma, Klaas Borger, Maron Wijmenga en Timon Brussels.

Tweede prijzen waren voor Marten Borger, Hidde Spinder, Sander de Boer en Jardi Rooks.

Derde prijzen waren voor Lisanne Sikkema en Joey Haan.

In het doorgaand systeem, waarbij meestal alleen de meer gevorderde vechters aan meedoen en een aantal minuten continu hard word doorgevochten, waren eerste prijzen voor Chris Vos en Sanne Haakma. Esra van der meer en Kelly Booi behaalden beide een tweede prijs.

Prestaties van formaat omdat in deze categorieën  vaak al op hoog niveau gevochten wordt. Taekwondoschool Art of Defence besteedt tijdens de trainingen veel tijd en aandacht aan zowel de sparring en de techniek,zodat de deelnemers beslagen ten ijs komen op dit soort  toernooien.

Reageer als eerste
Meer berichten