ONT geeft cadeautjes weg tegen Wykels Hallum

Algemeen Sport

OPEINDE – De kans is groot dat ONT en Wykels Hallum, de promovendi van dit voorjaar, dit seizoen in het rechter rijtje van de tweede klasse zullen eindigen. Zaterdag legde Wykels Hallum tegenstander ONT over de knie en ziet de ploeg uit Ferwerderadiel zichzelf voorlopig zelfs in het linker rijtje. ONT speelde een miserabele tweede helft en stapelde defensief fout op fout, wat door het opgeleefde Wykels Hallum zeer effectief werd afgestraft: 1-4.

Door Jelle Jeensma

Trainer Uilke Damstra van ONT meed direct na de wedstrijd de kleedkamer. Daarmee werd de spelers een verbale oorwassing bespaard, maar Damstra was duidelijk 'not amused' en er kwam stoom uit zijn oren. "Het was ver onder de maat, we zijn door de ondergrens gezakt", mopperde de trainer, die zijn ploeg vorig seizoen nog naar een hoger niveau tilde.

Daar zag het eerst niet naar uit, want ONT begon fris en fruitig aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft de beste kansen. Al na drie minuten was het raak na een aanval uit het boekje. Wytze Pilat leverde een voorzet af, die door Joeke de Vries werd afgerond. ONT had het betere van het spel en zette Wykels Hallum onder druk. Bij Wykels moest aanvoerder Jurjen Bosch voor het meeste gevaar zorgen, maar de aanvalsleider kreeg vooral lange ballen op zijn bordje en kon weinig uitrichten. Combinerend kwam Wykels Hallum er nauwelijks doorheen.

Terwijl ONT de bovenliggende ploeg was, kwam de tegenstander eigenlijk 'vanuit het niets' op 1-1. ONT verspeelde de bal en Bjorn Dijkstra zette zijn ploeg met een uithaal plotseling op gelijke hoogte: 1-1. ONT liet vervolgens na de wedstrijd te beslissen. Frank Harmens en Hendrik Mulder kregen mogelijkheden, zonder te scoren. Na rust rook Wykels Hallum dat er iets viel te halen in Opeinde en begon het met meer zelfvertrouwen. Gwen Dijkstra testte meteen keeper Rory Bruinja van ONT.

Bij ONT lukte weinig meer. De ploeg kreeg welgeteld één halve kans in de tweede helft, maar het schampschot van Frank Harmens was ongevaarlijk. De verdediging van ONT was helemaal de kluts kwijt. Nadat Jaap Jan van Leeuwen in de fout ging, maakte Gwen Dijkstra, één van de betere spelers van de gasten, er 1-2 van.
Wykels Hallum strafte daarna het slordig spelende ONT nog verder af en won bijna alle persoonlijke duels. Keeper Rory Bruinja van ONT trok na een verkeerde terugspeelbal aan de noodrem en haalde Jurjen Bosch onderuit. De geroutineerde aanvaller van Wykels Hallum voltrok daarna zelf koel het vonnis: 1-3. Daarmee was de malaise nog niet compleet, want Youri Merkus strafte nieuw gestuntel in de verdediging van ONT af: 1-4.

"De organisatie was zoek"

Trainer Uilke Damstra was helder in zijn nabeschouwing. "We gaven cadeautjes weg op belangrijke momenten, verdedigend was het slecht en de tegenstander profiteerde van de ruimte die we weggaven. De rust ontbrak in ons spel, dat veel te druk was. De organisatie was zoek terwijl dat juist de basis is. De spelers maakten te vaak verkeerde keuzes en tactisch was het matig. Het moet en kan beter".

Zaterdag speelt ONT tegen CVVO uit Lemmer dat nog geen punt heeft verspeeld. "Als we zo voetballen is het onbegonnen werk", denkt Damstra. Wykels Hallum zal de thuiswedstrijd tegen SC Veenwouden met aanzienlijk meer vertrouwen tegemoet zien na deze opsteker.

Actueel

© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 minuten geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 1 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 2 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 2 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 3 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 18 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 19 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 19 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 20 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 23 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 23 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen gisteren
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 27 mrt, 11:00
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 27 mrt, 10:48
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen 27 mrt, 09:57
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30