Stadtmüller: mode-schoenen mét voetzorg

Zaken Zakelijk

Stadtmüller aan de Tweebaksmarkt 43 in Leeuwarden is een opvallen-de schoenenzaak. Twee jaar geleden zagen de eigenaren een gat in de mark. Orthopedisch schoenmaker Jürgen Stadtmüller en retailkenner Marcel Slump: "Omdat wij met onze merken breedtematen aanbieden, hebben we voor iedere voet een passende schoen." 

Staat er ondanks het grote assortiment tussen de confectie-schoenen geen passende schoen? Dan maakt Jürgen Stadtmüller deze zelf. "Ook klanten met semi-orthopedische of orthopedische schoenen verlaten onze winkel modieus." Of je nu schoenen zoekt in het geklede of in het sportieve segment, ze staan tussen de comfortabele modeschoenen bij Stadtmüller. Marcel Slump: "Voor heren hebben we bijvoorbeeld geklede merken zoals Gijs en Van Bommel. Voor dames Piedi Nudi en Footnotes. Durea, FinnComfort en Hartjes leveren damesschoenen met een sportieve look. Voor heren hebben we het stoere merk Panama Jack."

Driedimensionaal meetapparatuur

Veel mensen die steunzolen gebruiken, zoeken schoenen met een stevige hiel en een uitneembare binnenzool. Die vinden ze uiteraard bij Stadtmüller. "Maar er is meer belangrijk voor deze klanten," weet orthopedisch schoentechnicus Jürgen. Trots toont zijn compagnon Marcel Slump de nieuwe meet-apparatuur. "Hiermee laten we precies zien hoe uw voet in een schoen zit. Driedimensionaal. 

Is de breedte goed, is de lengte goed? Zijn er drukpunten waardoor voetproblemen ontstaan? Er is geen andere schoenenwinkel in het Noorden die dat op deze manier kan laten zien."

"Semi-orthopedische schoenen pas je hier"

Richting verzekeraars is de meetapparatuur eveneens een aanwinst. Stadtmüller maakt aantoonbaar wanneer iemand aangepaste schoenen nodig heeft. "Komt een klant er bij de confectieschoenen niet uit, dan hebben wij een presentatie met semi-orthopedische schoenen", wijst Marcel Slump. "Ook dat is uniek. Mensen met (semi-)orthopedische schoenen zijn gewend deze uit een boekje te kiezen. Bij ons kun je ze gewoon vasthouden, voelen, passen. Daarna maken we de gekozen schoen geheel op maat. "De zorgverzekeraar vergoed doorgaans de aangepaste schoenen. Met alle zorgverzekeraars hebben we een contract. Wie (semi)-orthopedische schoenen nodig heeft, wordt vaak naar ons doorverwezen door een medisch specialist.
Bij de VGZ en de Friesland mag orthopedisch schoentechnicus Jurgen Stadtmüller zelf beoordelen of er (semi-)orthopedische schoenen nodig zijn. Ik bespreek met de klant welk soort leer hij of zij mooi vindt en welke kleur(en). Niets is mij te gek."

Voetencheckdag en laarzenweek

Op zaterdag 23 september organiseert Stadtmüller een gratis voetencheckdag, met onze podoloog Christian Esselbrugge die voetonderzoek doet en pedicure Harmke van Dijk die advies en een voetmassage geeft. De week die volgt, is uitgeroepen tot 'laarzenweek'. Marcel: "Door een samenwerking met het schoenmerk JJ verkopen wij lange laarzen in diverse breedtes en kuitwijdtes."

Parkeren

Komt u met de auto, dan vormt parkeren in de buurt van Stadtmüller geen probleem. Donderdagavond, vrijdag en zaterdag kunt u ook parkeren in parkeergarage Oosterstraat. Deze bevindt zich direct naast Stadtmüller. Er zijn twee invalide-parkeerplaatsen voor de deur van de winkel. Verder zijn er in en rondom de Tweebaksmarkt tal van locaties voor parkeren. Met de grote schoenenkeus en gezellige winkelsfeer is het een feest om bij Stadtmüller schoenen te kopen.

Stadtmüller Schoenen Leeuwarden
Tweebaksmarkt 43
8911 KW Leeuwarden
058 289 3961
www.stadtmuller.nl
facebook.com/stadtmullerschoenen

'They Young Source' en 'Amazing Kids' in de VGKN-kerk in Boornbergum.
(video) "Nog amper christelijke kinderkoren in Fryslân sinds corona" Algemeen 9 uur geleden
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Algemeen 10 uur geleden
opening infocentrum Waterbouw.nl
Opening infocentrum Waterbouw.nl Algemeen 10 uur geleden
Ooievaars druk bezig met het bouwen hun nest.
Niet alle vogels leggen in mei een ei Algemeen 11 uur geleden
Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs. Foto ter illustratie.
Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs Algemeen 11 uur geleden
Het team van GVV Veenwouden staat trots te midden van de concurrentie, vastgelegd op de bijgevoegde foto van links naar rechts: Myrthe van Assen, Marrit Nauta, Marit Fokkens,Fardau Mulder en Elize
GVV Veenwouden Team Pronkt met Derde Plaats op Niveau 6 Turncompetitie Algemeen 12 uur geleden
Voorzitter Wessel Koning van Industriële Club Tytsjerksteradiel tijdens zijn inspraak bij de gemeenteraad in Burgum.
"'Enerzjyhub Sumar' hat wetlike help nedich" Algemeen 12 uur geleden
Donkey Tandem & Friends
Avond met verhalen door 'Donkey Tandem & freonen' Algemeen 12 uur geleden
Beeld van de première in de Harmonie te Leeuwarden
(video) Ook als je chronisch ziek bent kun je dansen Algemeen 14 uur geleden
Deze bijzondere steen met fossielen is in aanwezigheid van de vinders op dinsdag 9 april onthuld en heeft nu een prominente plek gekregen in het IJstijdenmuseum te Buitenpost.
De lange reis van een prehistorische inktvis Algemeen 15 uur geleden
De bouwploeg druk bezig met het decor voor iepenloftspul Kening & Kening.
(video) By Burgum ferriist in lyts ferburgen keninkryk Algemeen 15 apr, 19:00
Noord-Nederlands “Jagerskoor’’ zoekt zangers.
Noord-Nederlands Jagerskoor zoekt zangers. Algemeen 15 apr, 18:00
Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 15 apr, 16:05