VV Kollum pakt uit met jubileumactiviteiten

Algemeen Sport

KOLLUM - Voetbalvereniging Kollum vierde het vijfenzeventigjarig jubileum. Vv Kollum werd, nadat enkele voorgangers (K.V.V. de Katten, Frisia en Hercules) uiteindelijk niet levensvatbaar bleken, opgericht op 1 maart 1942.

Eerst werd er op Oostenstein gevoetbald, totdat in 1967 het sportpark Baensein werd geopend. Tijdens de officiële receptie op 3 maart 2017 werd uitgebreid stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de club en werd een drietal leden door de KNVB onderscheidden.

Van 14 tot en met 17 juni werd het jubileum groots gevierd door de vereniging uit Kollum. Door een speciaal in het leven geroepen jubileumcommissie is na meer dan een jaar aan voorbereidingen een voor zo'n vereniging uniek programma neergezet, met onderdelen waarbij het hele dorp kon meegenieten. "Onvoorstelbaar wat er allemaal loskomt bij vv Kollum" vertelt voorzitter Bauke Tom Schat. "En bijna ongelofelijk wat een toewijding, een saamhorigheidsgevoel, gezelligheid, verenigingsgevoel en ook dorpsgevoel zo'n voorbereiding en feestweek met zich meebrengt".

Doorslaand succes

Voor jong en oud waren dagelijks spectaculaire programma-onderdelen, zoals de door de club van 100 georganiseerde survivaltocht op donderdagavond en de meer dan gezellige bonte avond op vrijdag. Maar ook de voetbalclinic voor de jeugd, de voetbalquiz op woensdagmiddag en -avond en de fietstocht op vrijdagmiddag waren een doorslaand succes.

Het sluitstuk was zaterdag. 's Morgens werd een reünie gehouden voor leden en oud-leden. Speciaal hiervoor werd de kleedaccommodatie 'aangekleed' met een fotogalerij van vroeger tot nu: een waar vv Kollum-museum is ontstaan. Zowel oud-leden als huidige leden waren hier niet bij weg te krijgen en de "ah's en oh's" vielen continu.

Zaterdagmiddag was de voetbalwedstrijd tussen het eerste elftal van vv Kollum en het RTL-sterrenteam met daarin bekende tv-persoonlijkheden en oud-internationals. Met zo'n 1200 bezoekers was het een gezellige drukte op het sportpark.

En 's avonds werd de jubileumweek afgesloten in de grote feesttent met optredens van Jan Smit, Butterfly en Rintje Kas. Zo'n duizend bezoekers waren hierbij aanwezig. "Volgende week met zijn allen opruimen, en tevreden terugkijken op deze onvergetelijke en spectaculaire week, en ook dat wordt weer gezellig. Dan even met zijn allen bijkomen en vakantie vieren. In augustus beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer, met als start het 'Ouwersmeertoernooi voor 35+' op vrijdagavond 25 augustus, en het Lauwersmeertoernooi en een nieuwe variant daarop, 'het Vrouwersmeertoernooi' op 26 augustus. "Het kan niet anders dan dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan met zijn allen", aldus voorzitter Schat.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 8 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 9 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 11 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 11 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 12 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 13 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 14 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21