Vier keer goud OBQ-DFS op landelijke finale

Algemeen Sport

BURGUM - Zaterdag was in sporthal De Westermar de landelijk finale voor ritmische groepen op C-niveau. De organisatie was in handen van DFS uit Burgum, samen met OBQ uit Leeuwarden.

Alle deelneemsters deden hun uiterste best om bij de beste drie groepen per categorie te eindigen, waardoor ze zich dan zouden plaatsen voor het Nederlands kampioenschap in AHOY in Rotterdam op 17 en 18 juni. Daar komen alle gymnastische disciplines aan bod, zoals damesturnen, herenturnen, ritmische gymnastiek en acrogym. Alle zeven groepen van OBQ-DFS eindigden op het podium, met vier keer goud, twee keer zilver en één keer brons. Ze hebben zich zo geplaatst voor het NK in AHOY.

De seniorengroep BQ-DFS met Nadine Hoitinga, Femke Burke, Kirsten De Weerd, IJbelina Tjeerdsma, Jente Bouma en Laura Heijmans behaalde een eerste prijs met 13.55 voor hun knotsoefening, op muziek van Charlie and the Chocolate Factory. Dat was tevens de hoogste dagscore. Bij de seniorengroepen met het keuzemateriaal hoepel behaalden de OBQ-DFS gymnastes ook goud, met een klein foutje scoorden ze 11.933. Hun zeer gevoelige oefening zonder materiaal, op muziek van Lindsey Stirling, kreeg veel lof van publiek en deelneemsters.

De jury dacht hier anders over en de gymnastes wonnen hier slechts brons. De pre-juniorengroep met Laura Heijmans, Djura Posthumus, Victoria Safarizadeh, Femke del Grosso, Anika Hess, Maaike Tijpens en Indy Veltman won goud met hun oefening zonder materiaal met 11.20 en werd tweede met de hoepel met 10.133.

De benjaminsgroep van OBQ-DFS met Yalena Klijnsma, Martha Prins, Yolanthe Dijkman, Sanderijn Klijnsma, Irene de Haan, Indy Veltman en Elin Stam deed exact hetzelfde als de pre-juniorengroep en won met 11.45 hun oefening zonder materiaal op Russische en Israëlische volksmuziek. Met de hoepels werden de meisjes tweede met 9.85.

Zondag was in Leiden de halve finale voor de gymnastes van de B-lijn, waar drie gymnastes zich geplaatst hebben voor het NK in Dordrecht op zaterdag 10 juni. Seniore Lisa van Dongen behaalde met bal en lint een zesde plaats. Juniore Jente Bouma had zich door de uitstekende prestaties van de twee plaatsingswedstrijden reeds geplaatst en benjamin Seraya Broersma behaalde als zesde de B-finale met haar oefening met hoepel en zonder materiaal.

Zaterdag namen Emmy Hartog en Eline Jousma deel aan een internationaal toernooi in Haacht in België met deelneemsters uit Letland, Moldavië, Duitsland, België en Nederland. De twintigjarige Emmy Hartog draaide twee prachtige oefeningen met hoepel en bal en won de derde prijs bij de senioren. De zestienjarige seniore Eline Jousma uit Burgum werd zesde.

Actueel

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 42 minuten geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 1 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 1 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 2 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 3 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 19 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 20 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 21 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 22 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 23 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen gisteren
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen gisteren
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 08:30
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00